Selülitlerinizden kurtulmanın yolu

 

30 Kasım 2014 13:14
Selülitlerinizden kurtulmanın yolu




Selülitlerinizden kurtulmak için beslenmenize dikkat etmeli ve spor yapmaya da özen göstermelisiniz. Tabii ki birde maske ve kürlerden de yardım almanız süreci hızlandırır. Ancak şu unutulmamalıdır ki uygulayacağınız maske ve kürler selülitleri tamamen yok etmez, azaltır. Selülit oluşumunu engeller. Bu yüzden dengeli beslenme ve sporla desteklemeniz çok önemli.


   İşte selülit problemi olanlar için bir kaç özel tarif…Susam Yağı Maskesi:Malzemeler: 3 tatlı kaşığı susam yağı, 3 tatlı kaşığı kadar toz zencefil.Hazırlanışı: Malzemeleri karıştırıp koyu bir krem kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Ardından selülitli bölgelerinize masaj yaparak sürün.30 dakika kadar bekleyin. Dilerseniz streç filmle sararak da bekleyebilirsiniz. Bu maskeyi 15 günde bir tekrarlayın.Biberiye Maskesi:Malzemeler: 3 yemek kaşığı biberiye yağı, 3 yemek kaşığı kekik yağı, 2 yemek kaşığı badem yağı.Hazırlanışı: Malzemelerimizi su bardağı suyun içine ekleyip kaynatın ve soğumaya bırakın. Daha sonra bu karışımı buzdolabı poşetine koyup buzluğa atıp donduruyoruz. 2-3 günde bir 5er dakika masaj yaparak selülitli bölgelere uyguluyoruz.Elma Sirkesi Maskesi:Malzemeler: 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 6 su bardağı su, 1 yemek kaşığı deniz yosunu, 2 ampul E vitamini, 1 yemek kaşığı maydanoz, 2 yemek kaşığı yeşil çay.Hazırlanışı: E vitamini ve elma sirkesi hariç tüm malzemeleri bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra kalan malzemeleri ekleyin ve soğumasını bekleyin. Karışımı süzerek püskürtmeli bir kaba boşaltın ve 10 gün serin bir yerde bekletin. 2 günde bir kez masaj yaparak sorunlu bölgelere uygulayın.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.