Hafıza kaybını önleyecek egzersizler

 

01 Aralık 2014 03:03
Hafıza kaybını önleyecek egzersizler




Gzersizin bilinen çok sayıda faydası vardır. Bunların arasında kalp damar hastalığı riskini azaltmak, kemikleri ve kasları güçlendirmek, stresi azaltmak bulunur. Ayrıca düzenli fiziksel aktivitenin beyin için de faydalı olduğu görülmektedir.


  Araştırmalara göre fiziksel olarak aktif olan insanların akli yeteneklerinde azalma yaşama ve Alzheimer hastalığı geliştirme riski düşmektedir.Haftada birkaç kez 30 ila 60 dakikalık egzersiz yapmak şunları sağlayabilir:Sağlıklı bireylerde düşünme, mantık ve öğrenme yeteneklerini keskin tutar.Hafif Alzheimer hastalığı veya bilişsel bozukluğu olan kişilerde hafıza, mantık, yargılama ve düşünme yeteneklerini (bilişsel fonksiyon) geliştirir.Hastalığı geliştirme riski yüksek olan kişilerde Alzheimer’ın başlangıcını geciktirebilir veya hastalığın ilerleyişini yavaşlatabilir.Fiziksel aktivitenin beyne olan yardımı sadece kan dolaşımını aktif tutmasıyla alakalı değildir. Ayrıca beyni koruyan kimyasalları artırır ve beyindeki bağlantıların yaşlanmayla beraber doğal olarak azalmasını dengeler.Fiziksel aktivitenin hafızanın gelişimine veya bilişsel çöküşü engellemeye katkısının derecesini anlamak için daha fazla araştırma gereklidir. Ancak düzenli egzersizin hem fiziksel hem de akli olarak formda kalmakta faydası olduğu açıkça görülmektedir.   



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.