Her Derde Deva Dağ Çileği

 

15 Aralık 2014 00:41
Her Derde Deva Dağ Çileği




Doğada kendiliğinden yetişen ve normal çileğe oranla daha küçük olan dağ çileğinin vitamin deposu olduğu ve bazı hastalıklara yol açan virüsleri öldürücü etkisinin bulunduğu bildirildi.


  Halk arasında dağ çileği olarak adlandırılan (arbutus unedo) yaz mevsimlerinde ormanlık alanlarda yetişen meyvelerdendir. Oldukça lezzetli olup aşırı tüketilmemesi gerekiyor.Küçük ağaçlarda yetiştiği gibi tadı çileğe benzemektedir. Eylül ve Aralık aylarında çan şekline benzeyerek açar. Tüketilmesinde herhangi bir sakınca olmadığı gibi dolapta saklanabilir.Faydaları- Ateş düşürücü etkisi vardır. Sinirleri yatıştırarak gerginliği azaltır.- Mide ve bağırsak sorunlarına iyi gelir. - Safra taşının düşürülmesi için faydalıdır. - Şişkinlik ve karaciğer yetmezliğini tedavi eder.- Cildi tazelediği gibi oldukça şifalıdır.- Virüslerin oluşumunu engeller.- Bağırsak kurtlarının yok olmasını sağlar.- Kanser oluşumunu engelleyici etkisi vardır.- Yaşlanmayı geciktirerek taze bir cilde sahip olursunuz.- Eklem iltihabı, damar sertliği gibi sorunlara iyi gelir.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.