Sağlık bakanlığının 2023 vizyonu belli oldu

 

22 Haziran 2014 00:35
Sağlık bakanlığının 2023 vizyonu belli oldu




Müezzinoğlu, eğitim ve araştırma hastanelerinde verilen uzmanlık eğitiminin niteliğini artırmayı hedeflediklerini açıkladı.


  Sağlık Bakanlığı, “Sağlıkta 2023 Vizyonu” çerçevesinde ilk 6 ayda iki, üç yıl içerisinde de merkezleri İstanbul'da olacak toplam 6 Sağlık Enstitüsü ve Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi kuracak. Proje hakkında bilgi veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bu projeleri tamamladığımızda, Türkiye bilimsel ve sağlık eğitimi anlamında dünya standartlarını belirleyecek seviyeye gelecektir” dedi.  Müezzinoğlu, obezite ile mücadele kapsamında bu sefer İstanbul Emirgan Korusu'nda, halk ve basın mensupları ile sağlıklı yaşam yürüyüşü yaptı, sonrasında “Sağlıkta 2023 Vizyonu” hakkında açıklamalarda bulundu. Müezzinoğlu, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kanun Tasarısının meclisten geçmesinin ardından ilk 6 ay içinde “Türkiye Kanser Enstitüsü” ve “Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü”nün kurulacağını söyledi. Üç yıl içinde ise “Türkiye Biyoloji Enstitüsü”, “Türkiye Anne Çocuk ve Ergen Sağlığı Enstitüsü”, “Türkiye Kronik Hastalıklar Enstitüsü” ile “Türkiye Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Enstitüsü”nün kurulacağını kaydetti.  Enstitülerde, bilim komisyonları bulanacağını, klinik ve ilaç araştırmalarının yapılacağını ifade eden Müezzinoğlu, “Ülkemiz dünyadaki bilimsel gelişmeleri yakından takip eden ancak tıbbi teknolojiler ile ilaç sanayisinde ithalatçı bir ülke konumunda. İlaca her yıl 16 milyar lira harcıyoruz ve her yıl yüzde 10 artış var. Bu konumdan çıkmamız lazım. Sağlık Enstitülerim bu boşluğu büyük ölçüde dolduracaktır” dedi. Müezzinoğlu, sağlık ve bilim kurullarının, üniversitelerden, ilaç sanayinden ve tıbbi teknoloji firmalarından gelecek projelere madde kaynak ve araştırmalar için tam donanımlı laboratuvar olanakları sağlayacağını belirtti. Kurulacak olan Türkiye Sağlık Bilimleri Üniversitesi hakkında da bilgi veren Müezzinoğlu, üniversitenin kurulma gerekçesi olarak, eğitim ve araştırma hastanelerinin akademik unvan ve özlük haklarını kolaylaştırmak olarak açıkladı. SAĞLIK ALANINDA İLK DEVLET ÜNİVERSİTESİ KURULACAKMüezzinoğlu, eğitim ve araştırma hastanelerinde verilen uzmanlık eğitiminin niteliğini artırmayı hedeflediklerini aktardı.  Müezzinoğlu, yalnızca sağlık alanına odaklı ilk devlet üniversitesi olma özelliğini taşıyan üniversitenin tıp fakültesi yanında hemşirelik gibi alanlarda eğitim verecek Sağlık Bilimleri Fakültesi ile master ve doktora amacıyla Sağlık Bilimleri Enstitüsü olacağını dile getirdi.  Müezzinoğlu, Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsünün bu üniversiteye tahsis edileceğini bildirdi.   



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.