Çamaşır yumuşatıcınızı evde yapın

 

08 Ekim 2015 14:20
Çamaşır yumuşatıcınızı evde yapın




Kendi çamaşır yumuşatıcınızı, deterjanınızı yapmak aslında hiç de zor değil. İşte çamaşır yumuşatıcısı hazırlamanın formülü...


  Kullandığınız kimyasal deterjan ve yumuşatıcıların, sadece havaya 25 farklı türde kimyasal saldığını ve bu kimyasalların başta alerji olmak üzere birçok sağlık sorununa sebep olduğunu biliyor musunuz?Oysa evde kendi ürünlerinizi yapmak sandığınızdan daha kolay.Pratik, maliyeti düşük ve dilediğiniz şekilde çeşitlendirebileceğiniz bu formül, çamaşırlarınızı yumuşatıp harika kokmasını sağlayacak. İçerisine ekleyeceğiniz karbonat çamaşırlarınızı doğal olarak beyazlatır ve en zor lekeleri bile çıkarır.İşte ev yapımı yumuşatıcı hazırlamak için gerekli malzemeler:- İki fincan iri deniz tuzu ya da ingiliz tuzu- Yarım fincan karbonat- 20-30 damla sevdiğiniz bir esansiyel yağ (karışım da yapabilirsiniz)- Sıkı kapaklı bir saklama kabıYapılışı:İki fincan deniz tuzu veya İngiliz tuzu ile 20-30 damla kadar esansiyel yağı karıştırın. Karbonatı eklemeden önce ikisinin iyice karıştığından emin olun. Karbonatı tarife eklemeyip, yıkama esnasında da ekleyebilirsiniz. Karıştırdıktan sonra kabınıza aktarın ve kabın ağzının sıkıca kapalı olduğuna emin olun.Farklı kokular denemek isterseniz her kavanozun/kabın üzerine içinde ne olduğunu yazabilirsiniz. Yumuşatıcınızı her yıkamada çamaşırlarınız durulanırken 2-3 yemek kaşığı kadar ekleyerek kullanın.Eğer karbonatı ayrı kullanmayı düşünüyorsanız her yıkamada yarımşar fincan makinenize ekleyin. Dilerseniz tarifteki miktarları iki katına çıkarabilir, esansiyel yağların daha güçlü ya da daha az kokması için miktarı çoğaltıp/azaltabilirsiniz.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.