Sokakta oynamayan çocuk hasta oluyor

 

22 Mayıs 2015 16:17
Sokakta oynamayan çocuk hasta oluyor




Sokakta oynamayan, düşüp kalkmasına izin verilmeyen çocuklar bağışıklık kazanamadıkları için sürekli hasta oluyor. Bu nedenle çocuklarınızın mutlaka açık havada oynamasına olanak tanıyın.


  Sokakta oynamayan, mikroplarla tanışmayan, düşüp kalkmasına izin verilmeyen çocukların yeterince doğal bağışıklık kazanamadığını kaydeden Dr. Sinan Akkurt, kapalı alanda kalan çocukların sanılanın aksine daha fazla hasta olduklarına dikkat çekti. Bu hastalıklardan birinin de astım olduğunu kaydeden Dr. Sinan Akkurt, ailelere 1 yaşından itibaren her gün çocuğun fiziksel aktivite ve oyun ihtiyaçlarını açık havada karşılamalarını önerdi.Hareketsiz yaşam hasta ediyorSon 50 yılın en fazla artan hastalıkları arasında yer alan astımın artışının başlıca sebepleri arasında doğal olmayan beslenme alışkanları, kirli hava, sigara, stres ve bağışıklık sistemini güçsüz düşüren hareketsiz yaşam şekli sayılıyor. Her tercihin doğaldan yana kullanılmasını tavsiye eden Dr. Sinan Akkurt, “Havuz yerine deniz, bilgisayar oyunu yerine sokak oyunu, nektar yerine taze sıkma meyve suyu, işlenmiş gıda yerine taze meyve-sebzegibi tercihler; çocuklarda astımın artışını yavaşlatabilecek unsurlar arasında” dedi.Astımın en önemli tetikleyicisi…Astımın en önemli tetikleyicilerinin başında sigaranın geldiğini anımsatan Dr. Akkurt, başka odada, balkonda ya da hava temizleyicileri kullanarak sigara içmenin bir çare olmadığına vurgu yaptı. “Sigaranın zararlarını önlemenin tek yolu tamamen dumansız bir ortam oluşturmak” diyen Dr. Akkurt, kimi zaman kaynağı anlaşılamayan alerjilerin de astım hastalığında tetikleyici unsur olabildiğine dikkat çekti. Dr. Akkurt, alerjilerin tanısında, ayrıca alerjive astımın tedavisinde yardımcı tıp metodu olan biorezonanstan yararlanılabileceğini kaydetti.  



Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.